ᗰᕮᑌKᑎIᕮᑌᗯS

RECHTS NEDERLANDS OBJECTIEF NIEUWS

GEERT WILDERS ONZE NIEUWE PREMIER VAN NEDERLAND

DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders zegt premier te willen worden ’van alle Nederlanders’. „Wat je achtergrond ook is”, zo stelt hij dinsdagavond bij het NOS-debat.

Wilders staat inmiddels aan kop bij twee van de drie grote peilingbureaus. Net als VVD en PvdA/GL maakt de PVV kans om woensdag de grootste partij van het land te worden en mogelijk de premier te leveren. „Als ik de eer heb om premier te worden, zou ik premier worden van alle Nederlanders”, zei Wilders in het NOS-slotdebat. „Wat je achtergrond ook is. Dat neemt niet weg dat ik mag waarschuwen voor bepaalde ideologieën.”

Yesilgöz gelooft daar niets van. „Zijn verkiezingsprogramma beschrijft het tegenovergestelde”, aldus de VVD-leider. „Het is zijn wens om de islam uit Nederland te verbannen. Ik geloof ook niet dat hij premier gaat worden. Nederlanders willen een leider die kan verbinden, internationaal voorop kan lopen en meerderheden kan bouwen.” Hoewel Yesilgöz eerder de deur openzette om met de PVV samen te werken, komt ze daar nu deels op terug. Zij wil niet in een kabinet met Wilders als premier, zei ze dinsdag al.

„Een bijzonder zure reactie”, vindt Wilders. „Alsjeblieft, hou nou op met die Haagse spelletjes”, zei hij. „Mensen willen gewoon dat we de problemen van Nederland oplossen, dat betekent dat we moeten samenwerken.”

Bron:Telegraaf.nl

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.