ᗰᕮᑌKᑎIᕮᑌᗯS

RECHTS NEDERLANDS OBJECTIEF NIEUWS

KIJKDUIN COMPLEET IN SHOCK DOOR KOMST ASIELZOEKERS

BEWUST STILGEHOUDEN! „UIT ANGST DAT HET GEERT WILDERS NOG MEER STEMMEN ZOU OPLEVEREN”

Ze zijn totaal en compleet overdonderd en razend. Omwonenden en ondernemers op Kijkduin vinden het onbegrijpelijk dat ze zaterdag eind van de middag een brief op de mat kregen dat in het NH Hotel spoedopvang wordt gecreëerd voor asielzoekers uit Ter Apel.

De noodopvang op Kijkduin werd op stel en sprong geregeld door het COA en de gemeente Den Haag vanwege de grote drukte bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Daar dreigden mensen wederom op het gras te moeten gaan slapen.

Twee bussen met migranten zijn zondagmiddag gearriveerd. Het zijn uitsluitend mannen. „Uit Syrië en Jemen komen ze”, zegt de groep mannen. „Een schande”, klonk het eerder zondagmiddag vanuit de buurt. „Dit wordt je door je strot geduwd”, klinkt het aan alle kanten van omwonenden.

„Het is het gesprek van de dag”, zegt ondernemer Sylvain Koch, die vlak bij het NH Hotel woont en zijn horecabedrijf heeft. „We zijn behoorlijk overdonderd. Iedereen zegt: ’hoe kan dit’.”

Foto De Telegraaf

Ongeloof

Ongeloof overheerst, zeggen een man en vrouw, die in een van de top-appartementen wonen die afgelopen jaren op de boulevard zijn gebouwd vanwege de nieuwe allure, die de familie-badplaats moest krijgen.

„Ik denk dat iedereen in Kijkduin een beetje in shock is”, zegt ondernemer Koch die heel de dag al appjes krijgt.

Een van de bewoonsters, Jessica, noemt de situatie „heftig”. „Je hebt eigenlijk weinig te zeggen. Dat vind ik vooral bizar. Het klinkt onaardig, maar je hoort alleen ellende over Ter Apel en narigheid. Ik heb twee kleine kinderen. Deze vluchtelingen nu hier, vind ik niet prettig.”

De 28e november is er volgens bewoners een inspraakavond, maar dat vinden ze een lachertje. „Dan mag je een zienswijze indienen. Bezwaar maken? Waar tegen? We krijgen dit op onze nek. Dit is bewust stilgehouden tot na de verkiezingen”, is een man overtuigd. „Uit angst dat het de PVV nog meer stemmen zou opleveren.”

Bron:Telegraaf.nl

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.